Biografia

Anne Buljugin ( Riihimäki, s 1967, asuu ja työskentelee Vantaalla)

Valmistun yksityisestä kuvataidekoulusta kuvataiteilijaksi elokuussa 2022.

Opintojeni ohessa olen aktiivisesti täydentänyt oppejani mm. Vantaan aikuisopistossa. Täydennän osaamistani tällä hetkellä mm. taidegrafiikan ja keramiikan parissa.

Opinnot yksityisessä kuvataidekoulussa tuli ajankohtaiseksi, kun elämäntilanne mahdollisti oman ajan vapaamman suunnittelun.  Mitä haluan? Tähän kysymykseen oli helppo tarttua. Viimeisen sysäyksen taiteen pariin sain Italian taidematkalla, kesällä 2019. Syntyi voimakas tarve saada tietoa, oppia materiaaleista ja tekniikoista ja ennen kaikkea päästä luomaan ja toteuttamaan itseäni.

Taideopinnot ovat muokanneet minua siten, että koen olevani huomattavasti rohkeampi kokeilemaan ja opettelemaan.  Koen nyt myös olevani varmepi suhteessa työni jälkeen.

Taiteilijuus minussa on herännyt unestaan  ja se janoaa lisää tietoa, harjoitusta, tekemistä ja tilaa elämässäni. Valmistumiseni jälkeen jatkan maalaamista aktiivisesti.

Työskentelen pääasiassa öljyvärein, sillä pidän niiden koostumuksesta ja rikkaista pigmenteistä. Runsaat, rehevät, värikylläiset työt rakentuvat mielestäni vaivattomimmin öljyvärein. Pigmenttimaalaus ja tempera ovat myös kiehtovia, innostuin molemmista päästyäni tutustumaan niihin. Taidegrafiikka on tullut uutena mukaan tekemiseeni, kesästä 2022 alkaen. Keramiikka ja kuvanveisto innoittavat myös.

Olen avoin kaikille materiaaleille ja odotan malttamattomana pääsyä sekatekniikan pariin laajemmin. Isot pinnat vetävät minua puoleensa ja haluni päästä kokeilemaan eri materiaaleja on kova.

 

 

Anne Buljugin ( Riihimäki) s. 1967, asuu ja työskentelee Vantaalla.

Anne Buljugin ( Riihimäki) s. 1967, asuu ja työskentelee Vantaalla.